Friday, 5 July 2013

Losing one of my close friends :(

Assalamualaikum… Alhamdulillah.. akhirnye dapat jugak hupdate blog nie..
T’kadang tu sampai lupe aq ade blog. Insya’Allah..lepas nie macam rajin je nak update kan.. al maklum la.. tengok jadual untuk sem depan macam tak pact sangat.  
Sooo.. boleh la nak mengadap blog nie..

Today (Jumaat), dapat berita yg menyedihkan…my fren col bagitau Syauqi dah tak de (meninggal) pagi tadi lebih kurang pkul 7 katenye.. 

First anta msg kat dye tanye syauqi dh sedar ke…pastu dye (Nabila)col.. Dye suroh hajar sabar.. Dye cakap yg Syauqi dah takde dah.. 3 days before tu contact ngan dye sebab ade terbace post dekat FB..dye bgtau Syauqi excident and keadaannye critical jugak, koma sampai smalam.. Nabila cakap ade pendarahan dalam otak, paru-paru n dalam perut. Time dgar tu je dah cukup buat aq sebak. My sis cakap banyakkan doa jela..tu je yg mampu. My sis pon kenal jugak Syauqi sbb Syauqi ni rajin chat dgn my sis. My sis pon sedih dgr berita nie...

I thought harini dye dah sedar dari koma..but to hear that he’s already gone..cukup menyedihkan.. Losing one of my cyber friend..

Walaupon tak pernah jumpe face to face, I knew that he is a good boy.. Maybe sebab tu Allah ambik dye awal2.. Allah sygkan dye lagi… I’d known him for almost 4 years.. time tu Form  4.. and he used to be one of my closed friends.

I still remember his words.. if anything happened, smile and smile and smile Siti and call Superman, he will coming.HAHA… biler teringat je ayat tu mesti gelak. He’ll try to make me smile. Sekarang dye dah takde. Dye pergi pon hari Jumaat, bulan Syaaban.. just a few days more nak puasa. to nabila..kuatkan semangat.. mesti dye lagi merase kehilangan Syauqi.. I cant imagine if it happened to my loved one.

Al-fatihah buat Arwah.. moga ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman.. Amiin..

If berkesempatan nanti, nak update pasal operation harituu.

   

No comments:

Post a Comment